• Personaliseer met eigen logo!
  • Bereikbaar via whatsapp
  • Personaliseer met eigen logo!
  • Bereikbaar via whatsapp

BOA Snelsluitsysteem

De BOA-sluiting is een slim, gepatenteerd systeem waarmee je snel je veiligheidsschoenen kan aan- en uittrekken. De klassieke veters zijn vervangen door een roestvrije staaldraad. Deze is verbonden met een mechanische draaiknop waarmee je de veters kan aanspannen, vastklikken en weer lossen.

Zoals vele innovatieve technologieën en systemen - denk aan sensoren in kleding of koeloplossingen voor piloten uit de formule 1 - is de BOA-sluiting overgewaaid vanuit de sportwereld. Het systeem wordt al geruime tijd met succes gebruikt in schoeisel voor snowboarders, bergbeklimmers, golfers en wielrenners.

Tegenwoordig komt het ook meer en meer voor bij veiligheidsschoenen en brandweerlaarzen.

Hoe werkt het systeem?

Het principe is simpel: door aan de knop te draaien kan je jouw veters losser of strakker spannen waardoor de schoen gelijkmatig sluit of juist weer opent. Door de draaiknop volledig naar boven te trekken (quick-release), maak je de schoen terug los.

Naast de eenvoudige push/pull werking, zijn ze gemaakt om zand, olie, modder en andere vuilmakers af te weren. Zo hoef je je handschoenen niet meer uit te doen om je veters te knopen en kan je je focussen op de job.